Mallorca

Mallorca is compleet en heeft voor een ieder veel te bieden.

 

(druk op de foto´s voor volledige beeldpresentaties)

Natuurliefhebbers, jetsetters, sporters, kinderen en cultuurliefhebbers zijn hier in hun persoonlijk paradijs.

Kinderen:
Mallorca heeft veel attracties voor kinderen, zoals “Europa’s mooiste treinreis” in een nostalgische trein van Palma naar Soller. Natuurparken, marineland, waterparken, grotten, bergen, stranden, zwembaden, kristalheldere zee en nog meer Peter Pan-achtige werkelijkheden. Het afgelopen jaar is het strand “ ‘s-Amarador ” in het natuurpark Cala Mondrago uitgeroepen tot mooiste strand van Europa (oostkust Mallorca).

Watersportliefhebbers:
Mallorca heeft een ideale ligging als basis voor tochten over zee en is hiermee één van de populairste centra voor sportjachten van het Mediterrane gebied. De eilanden Mallorca – Menorca – Ibiza – Formentera, bieden een enorme diversiteit aan kustlandschappen en een groot aantal ongerepte natuurlijke baaien en stranden waar je kunt aanleggen. Het aanbod aan havens en nautische service is talrijk en kwalitatief hoogstaand.

Golfers:
Ongeveer 25 golfbanen, de één nog mooier dan de ander, gelegen in gevarieerde landschappen, veelal landinwaarts. Veel golfbanen hebben ook een toprestaurant. Mallorca is één van de meest attractieve golfbestemmingen in Europa, omdat de enthousiaste golfers geen lange afstanden hoeven te reizen om te genieten van een maximum aan verschillende ervaringen.

Duikers:
Het eiland van Cabrera ligt voor de kust en is een natuurpark waar nog ongekende schoonheden kunnen worden bewonderd, dit wordt gezien als de mooiste plaats om te duiken. Sinds 2008 is er een project over dit bijzondere eiland, waar ook de “niet duiker” kan kennis maken met de schoonheid van Cabrera. In Colonia Sant Jordi is een aquarium gebouwd waar de situatie van Cabrera wordt nagebootst. Verder zijn er over het gehele eiland veel duikscholen en kunt u genieten van de overweldigende flora en fauna van de onderwaterwereld. Grotten en wrakken zijn ook aanwezig. Het water is aangenaam van temperatuur en normaal gesproken kraakhelder. Mallorca heeft 2 decompressietanks/ hyperbaric chambers.

Natuurliefhebbers:
Veel natuurparken – inclusief Mondragó Natural Parc – aan de oostkust van Mallorca, waar uitzonderlijk zorgvuldig de natuurlijke omgevingen worden beschermd, maken het een bijzonder populaire bestemming bij de individuen die op zoek zijn naar ongereptheid en een diversiteit van planten en dieren.

Vogelliefhebbers gaan voornamelijk naar S‘Albufera Natural Park, daar treft u vogels zoals de zee-arend. In de Tramuntana leven zelfs gieren, dat maakt Mallorca zeer aantrekkelijk voor vogelliefhebbers.

De bloesem van de amandelbomen in januari en februari hebben zo’n verslavende visuele impact dat natuurliefhebbers hun vakantie daar zelfs op afstemmen. Het eiland is heel rijk aan natuurlijke producten zoals amandelen, vijgen, granaatappels,paddestoelen, kruiden, citrusvruchten, asperges en vele andere soorten, die altijd wel te vinden zijn.

Wandelaars:
Het tramuntana gebergte is het meest spectaculaire wandelgebied van Mallorca en een waar paradijs voor de echte wandelaar. Een traditioneel wandelpad is opgeknapt en biedt toegang tot één van de mooiste wandelroutes van het middellandse zee gebied. Vanaf Andratx in westen van het eiland naar Formentor in het noord-oosten. Naast deze hoofdattractie voor de wandelaar, zijn er over het gehele eiland vele mooie wandelrouten.

Fietsers:
Het is bekend dat vanaf de herfst tot en met de lente Mallorca verandert in een groot circuit voor fietsers uit heel Europa, variërend van beroemde professionals tot families en gepensioneerden. Deze periode biedt de fietsers de ideale temperatuur en bovendien adembenemende mooie landschappen, bereikbaar met de fiets.

Cultuurliefhebbers:
Waarschuwing! Als u bent geïnteresseerd in cultuur heeft Mallorca een verslavende werking. Palma de Mallorca is één van de best bewaard gebleven historische centra van Europa. De monumenten uit het verleden zijn talrijk en spectaculair. Artistiek leven pompt door de aderen van Palma, je vindt het in iedere laag en op ieder moment. Jaarlijks voegen Musea en Culturele Centra nieuwe bezienswaardigheden toe.

Jetsetters:
Mooie huizen, mooie auto’s, mooie jachten, goede restaurants, de beste en mooiste cocktailbar van Europa, exclusieve winkels en we kunnen doorgaan…

Kortom: voor alles heeft Mallorca de overtreffende trap!

Huur uw auto via Roig

Hoe bent u bij ons gekomen?

Google
Marktplaats
Zoover
Tripadvisor
Airbnb
HomeAway
Vrienden / Familie
Vaste gast
Anders

Het weer in Cala d’Or