Overwinteren

Overwinteren op Mallorca

(druk op de foto´s voor volledige beeldpresentaties)

De meest voorkomende redenen om te overwinteren zijn vaak het fijne klimaat in het gebied waar u naar toe gaat en het relaxte leven gedurende de maanden dat u niet thuis bent. Ook is de gezondheid vaak een reden om niet in de kou en nattigheid in Nederland te blijven.

De Balearen, waaronder Mallorca, hebben voor het overwinteren als grote voordeel dat u daar ook tijdens de winter aangename temperaturen heeft.

In de koude wintermaanden wilt u het liefst ontsnappen aan de kou en het winterse weer. Hoe fijn is het om in deze maanden te genieten van de zon, zee en prachtige stranden. Bij ons kunt u aan de kou ontsnappen en van een winter in de zon genieten.

Wat is overwinteren?
De kinderen uit huis, niet meer gebonden aan schoolvakanties, eindelijk tijd om te reizen!
Overwinteraars maken gebruik van het feit, dat appartementen en vakantiewoningen maar een klein deel van het jaar volledig bezet zijn. Buiten het hoogseizoen is alles veel goedkoper. Langer weg voor hetzelfde budget, dat is overwinteren.

Actie
Veel leuke buiten-activiteiten, die in eigen land onmogelijk zijn vanwege het klimaat, kunnen op de overwinterbestemming volop worden bedreven, en vaak voor een fractie van de kosten. Tennissen, golfen, bootje varen, petanquen, wandelen, fietsen, vogels bestuderen, mineralen zoeken…. En dat alles met een aangename winterzon op de huid. Maar ook taalcursussen, een cursus tekenen en schilderen, het schrijven van dat boek dat al zo lang in uw pen zit!

Gezondheid
De zonnewarmte, een stevige wandeling, schonere lucht, allemaal dragen ze bij aan het gevoel van gezondheid, dat veel overwinteraars ervaren. Overwinteraars zeggen vrijwel unaniem, dat ze zich op hun overwinterbetemming fysiek een stuk beter voelen dan thuis. Minder gewrichtsklachten, minder ademhalingsproblemen, geen botbreuken door uitglijders op gladde stoepen. En voor de psyche helpt het vele licht. Veel licht maakt actiever en helpt depressies te voorkomen, zeggen de geleerden.

Sociale contacten
Omdat er veel meer buiten wordt geleefd, is het leggen van contacten heel gemakkelijk. Overwinteren is een sociale activiteit! Overwinteraars hebben tijd voor elkaar en zijn gemakkelijk aanspreekbaar. Op overwinterbestemmingen worden gemeenschappelijke activiteiten georganiseerd. En als er iets is wat u graag doet, dan organiseren wij het gewoon zelf? Lokale bevolking heeft buiten het hoogseizoen meestal meer tijd voor een praatje.

Rust
Een aantal overwinteraars ontvlucht het eigen land vanwege de herrie, de drukte, het verkeer, de buren, het opeengepakt wonen, teveel regels, kortom de sociale druk die nu eenmaal eigen is aan een dichtbevolkt land als Nederland.

Hoeveel kost overwinteren?
Overwinteren kan verrassend goedkoop zijn. Wat u in ieder geval meteen moet vergeten is, dat je om te overwinteren ‘rijk’ zou moeten zijn. Bij ons kunt u al overwinteren vanaf 800 € per maand.

Een overwinteraar is niet op vakantie, maar verplaatst zijn/haar leven gedurende een flink aantal maanden naar een warm land. U moet overal eten, kleren kopen, uitgaan, naar het theater, etc. Heel veel kosten blijven dus gelijk, of u nu overwintert of niet. Er zijn twee belangrijke kostenposten voor een overwinteraar: de reis naar de overwinterplek toe en de kosten van de huur van het verblijf ter plekke, dat kunnen wij samen met u op maat verzorgen. Die twee kosten maken overwinteren duurder dan thuisblijven. Maar er wordt ook bespaard: In Nederland kan de kachel uit, precies in de tijd dat het aardgas in hoog tempo door de gasmeter raast.

De meerkosten min de besparingen zijn de kosten van het overwinteren. Daar mag u uw eigen rekensom op los laten, omdat de uitkomst bepaald wordt door de keuzes die u met betrekking tot uw overwintering maakt.

Hoeveel u kunt besparen, hangt -net als bij de meerkosten- af van de keuzes die u maakt. Wie zes weken weggaat, zal niet veel besparen, wie zes maanden weggaat kan veel besparen. De besparing zit vooral in het uitzetten van de kachel thuis, maar -afhankelijk van de gekozen bestemming- kan er ook bespaard worden op de kosten van levensonderhoud.

Waarom Mallorca
Mallorca biedt u duidelijk meer rust dan de Costa´s. Wanneer u op zoek bent naar een rustige bestemming met een aangenaam klimaat, veel natuurschoon en cultuur dan is Mallorca bij uitstek geschikt als overwinterbestemming, bovendien heeft u altijd een Nederlandse gastheer binnen 5 minuten van uw vakantiewoning… Lekker praktisch en veilig, mar ook rustgevend en vertrouwd voor de achterblijvers.

Palma de Mallorca is vanuit onze vakantiehuizen en appartementen goed bereikbaar met eigen vervoer of openbaar vervoer en is de hoofdstad van Mallorca. Een prachtige stad met zon, strand, cultuur en voldoende mogelijkheden om te shoppen en uit te gaan lunchen of dineren. Tapa´s en pinchos met een Mallorquinse wijn, laat u verwennen op een terrasje in de zon. In de winter is Palma geliefd als stad om in te overwinteren. Wandel over Plaza Mayor, bezoek de cathedral of één van de musea (bijv. Joan Miro), neem de mooiste treinrit van Europa die start in Palma vanaf “Plaza d´España” en u door het Tramuntana gebergte meeneemt naar het bergdorpje Soller. Bezoek dagelijks de versmarkt ´s Olivar, wandel door het oude centrum van La Llonja, De Paseo Maritimo is de boulevard langs de jachthaven en de Paseo Borné een luxe winkelstraat. Natuurlijk zijn er de typische Spaanse talloze steegjes met locale winkeltjes, tapabars, straatartiesten, festivals, locale feesten en veel meer. In Palma is het iedere keer weer een feest. Wilt u een gids ter plekke, geen probleem, dan regelen wij voor u.

Culinair is het natuurlijk Mediterraan genieten en de vele versmarkten op Mallorca zijn talrijk en overal. Mallorca kent vele hoogtepunten, zoals het Tramuntana gebergte met de o.a. dorpen Valdemossa, Deía, Fornalutx, Soller, Pollenca. Ook de Noordkaap “Formentor” in combinatie met het middeleeuwse centrum van Alcudia is een heerlijke daguitstap of de dagmarkt van Santanyi in combinatie met de vissershaven van Cala Figuera. U kunt talloos combineren en wij helpen en adviseren u hierbij, desnoods laten wij het u zelf zien.

Mallorca is fel gekleurd door de vele bloemen, amandelbloesem en citrus in de winter en het voorjaar. De oostkust waar Cala d´Or ligt is ´s winters zeer rustig met veel fietsers die zich komen voorbereiden op het nieuwe seizoen. De baaien zijn dan heel vredig en rustig. Wandelen, fietsen, golf, tennis, jeu de boulle en uitstapjes… het is allemaal éénvoudig te regelen. Zelf zijn wij Nederlands en aanwezig voor uw vragen en om te assisteren. Op de homepage van deze website is ook een informatieset aanwezig over Mallorca. Hulp bij een huurauto of de reis naar Mallorca kunnen wij leveren.

In het achterland van Cala d´Or liggen fijne plaatjes om te wandelen of fietsen, zoals s´Horta, Cala sa Nau en Cala Mitjana. Veel natuurschoon, prachtige verlaten baaien, een kasteel, fort, klooster en veel rust.

Voor overwinteraars hebben wij special tarieven, afhankelijk van de accommodatie en de duur van uw verblijf. Wij leveren hier maatwerk in samenspraak met u. Neem via mail of telefoon contact op als het u leuk lijkt de winter bij ons te spenderen, wij verheugen ons op uw komst !

Huur uw auto via Roig

Hoe bent u bij ons gekomen?

Google
Marktplaats
Zoover
Tripadvisor
Airbnb
HomeAway
Vrienden / Familie
Vaste gast
Anders

Het weer in Cala d’Or