Tips

Welkom op Mallorca!

Om uw verblijf op Mallorca nog aangenamer en onvergetelijker te maken hebben wij voor u een aantal bezienswaardigheden in kaart gebracht.
Voor de meeste van deze uitstapjes is een huurauto noodzakelijk.

1) Ten noorden van Cala d’Or vind u Cala sa Nau. Een knus en sfeervol strandje met een uitstekende mogelijkheid om de Spaanse keuken uit te proberen. Cala sa Nau is vanuit Cala d’Or ook goed bereikbaar met de fiets of met de taxi.

2) Natuurpark Cala Mondrago bestaat uit 2 stranden verbonden door een stenen looppad en een prachtig natuurgebied waar mooie wandelingen en fietstochten gemaakt kunnen worden. Het strand ’S Amarador werd in 2009 uitgeroepen tot het mooiste strand van Europa. Cala Mondrago is vanuit Cala d’Or goed te bereiken met de fiets of taxi.

3) Vindt u het leuk om een markt te bezoeken dan kunnen wij de markt in Santanyi aanraden. Santanyi is een gezellig plaatsje waar woensdag en zaterdag de markt staat.

4) Cala Figuera is een nostalgisch vissersplaatsje waar elke doordeweekse dag de vissers om een uur of drie terug in de haven komen met hun vangst van de dag. Zeker de moeite waard om te bezichtigen.

5) Het strand Es Trenc heeft een lang uitgerekt strand met prachtig helder water gelegen achter de zoutvlaktes. Wanneer u tussen de zoutvlaktes doorrijdt kunt u Flamingo’s zien. Het dorpje Ses Salines waar u door komt heeft een aantal zeer leuke trendy restaurantjes die de moeite waard zijn om eens te bezoeken.

6) De stad Palma behoeft eigenlijk geen uitleg meer. Een geweldige stad waar zowel ’s avonds als overdag van alles te doen is. Winkelen, bezichtigen, musea, terrasje pakken of lekker uit eten. Het is er allemaal en van het hoogste niveau. Parkeren kan in de vele parkeergarages. Bezoek ’s morgens de versmarkt ’s Olivar nabij het Plaza Espana of ’s avonds de verlichte Kathedraal en het nabij gelegen oude stadscentrum La Llonga met de vele tapasrestaurants en muziekcafe’s

7) Het decadente Portals Nous. De meest luxe haven van Mallorca. Prachtige schepen, luxe bars en restaurants treft u hier aan.

8) Het prachtige plaatsje Valdemossa. Een leuke rit door de bergen brengt u in Valdemossa. U kunt hier bezichtigen waar de beroemde pianist Chopin een winter gewoond heeft en genieten van het prachtige uitzicht over de vallei.

9) Wanneer u vanuit Valdemossa richting Deia rijdt komt u langs ‘’Son Marriog’’. Houdt daar even een stop om foto’s te maken van het adembenemende uitzicht. Bezoek de baai van Deia. Een bezienswaardigheid. Wanneer u Deia weer uitrijdt treft u na enkele bochten (ong. 150 meter) een soort bushalte met een handgeschreven bord ‘’Cala Deia”. Wanneer u deze afslag naar beneden rijdt treft u een wel heel bijzondere baai.

10) Om in Soller te komen kunt u de bergroute nemen. Avontuurlijk en mooi of de snellere route door de tunnel. Soller is een nostalgisch dorp met een gezellig dorpsplein waar heerlijk gegeten kan worden. Soller heeft bekendheid verworven dankzij de olijfolie en de citrus. Vanuit Soller rijden klassieke trams richting de kust, Porto Soller. Vanuit Soller kunt u ook met de klassieke trein door het binnenland naar Palma. Uiteraard kunt u ook vanuit Palma met deze trein naar Soller. Vanuit Palma vertrekt deze trein vanaf Plaza d’Espana. 5 km boven Soller vind u Fornalutx. Fornalutx is zeker ook een bezoekje waard. Fornalutx, gelegen in een prachtige vallei, is diverse malen uitgeroepen tot mooiste dorp van Spanje.

11) Vanuit het mooie Pollenca kunt u, mits u over een gezond uithoudingsvermogen beschikt, een wandeling maken naar het klooster. Via de trap is dit een behoorlijke klim.

12) Kaap Formentor, het uiterste puntje van Mallorca. De noordkaap met steile kliffen. Een bezienswaardigheid.

13) Alcudia en vooral het middeleeuwse centrum en de haven van Alcudia zijn de moeite waard om te bezoeken. In het centrum vind u prima restaurants om uzelf te trakteren op Spaanse lekkernijen.

14) In Cala Millor treft u een lang uitgerekte boulevard met gezellige restaurants en bars. Langs deze boulevard een uitgestrekt strand waar het zomers goed toeven is. In het voor- en naseizoen is het heerlijk om lange wandelingen te maken langs het strand.

15) Portochristo dankt zijn bekendheid aan de grotten. Portochristo heeft een gezellig haventje met strand.

16) Cala Varques is een strand wat niet op de kaart staat maar zeker de moeite waard is om te bezoeken. Voorwaarde is wel dat u goed ter been bent daar er eerst een kwartiertje gewandeld dient te worden door een bos/rotspad alvorens bij het strand te komen. Op dit strand leven ’s zomers wat hippies. Er is hier geen horeca dus voor uw onderhoud dient u zelf te zorgen. In dit gebied lopen koeien los vandaar de naam van dit strand. Deze koeien laten zich eind van de middag ook nogal eens op het strand zien. Erg leuk. Het strand wordt ook veel bezocht door wandklimmers. De kust rondom Cala Varques heeft veel steile rostwanden waar deze klimmers prima uit de voeten kunnen. Wanneer u vanuit Cala d’Or de kustweg neemt richting Porto Christo over de slingerweg voorbij Calas de Mallorca blijft u de weg volgen tot u links de afslag Manacor ziet. Hier rijdt u nog 50 meter door en gaat dan rechts het zandpad in. Dit zandpad zover mogelijk uitrijden en langs de kant parkeren om de weg te voet verder te vervolgen. U gaat dan door een grote ijzeren poort en volgt het pad en waarschijnlijk ook de andere mensen die naar het strand gaan en u komt vanzelf op het strand.

17) S’Arenal is het uitgaansgebeuren van Mallorca. Leuk om eens mee te maken of voor de jeugdigen om met meer regelmaat te bezoeken. In S’Arenal bevinden zich een aantal megadisco’s en verschillende kleinere bars, disco’s en nachtclubs. Langs de boulevard van S’Arenal loopt een uitgestrekt strand waar het zomers een belevenis is om te verblijven voor de jeugdige gasten.

18) Cala d’or is de plaats waar u zich deze vakantie bevindt. Cala d‘Or heeft een gezellig en bruisend centrum met veel restaurants, gezellige cafe’s en bars en voor het winkelen kunt u hier ook goed terecht. De haven van Cala d’Or heeft ook vele restaurants die een prachtig uitzicht bieden over de haven waar luxe jachten aangemeerd liggen.

19) Sineu ligt in het binnenland van Mallorca en is een karakteristiek stadje met een historisch centrum waar u interessante monumenten en opmerkelijke bezienswaardigheden zult aantreffen. Speciaal is de Esglesia de Santa Maria de Sineu met zijn opzienbarende bouwstijl. Sineu moet je gezien hebben. Elke woensdag is er een grote markt in Sineu. Uiteraard is Sineu ook rijkelijk vertegenwoordigd als het om restaurants gaat.

Mocht u nog vragen hebben dan horen wij die graag.

Print uit en neem mee! (pdf)

Huur uw auto via Roig

Hoe bent u bij ons gekomen?

Google
Marktplaats
Zoover
Tripadvisor
Airbnb
HomeAway
Vrienden / Familie
Vaste gast
Anders

Het weer in Cala d’Or